Wat is een battlefieldtour

“Een battlefieldtour is een type reis of excursie waarbij de deelnemers speciale aandacht hebben voor de locaties en/of sporen van de strijd die tegenwoordig nog zichtbaar zijn”. Dat zegt Wikipedia.
Wij voegen daar het element leren van militaire leiders aan toe. Voor welke dilemma’s stonden zij toen en wat kunnen wij daar nu van leren?

Een battlefieldtour is een leerzame ervaring en een enorme belevenis.

Battlefieldtour LeerMaatWerk

Opdat wij niet vergeten

EN ER WEL VAN LEREN!​

Battlefieldtour

Treed in de voetsporen van militairen

Dus treedt in de voetsporen van militairen die in verschillende arena’s veldslagen hebben geleverd. Doe historische kennis op terwijl jij je tegelijkertijd ontwikkelt als functionaris, leider of manager. Daarnaast ontwikkel jij jezelf als persoon door onze korte en heldere reflecties die aan zetten tot nadenken en discussie.

Natuurlijk zorgen wij ervoor dat je het aan niets ontbreekt tijdens deze fantastische, leuke en enerverende battlefieldtour van 1 of 2 dagen. 

Wij organiseren een battlefieldtour organiseren vanaf 4 personen.

7 battlefieldtour arena's

Wij hebben in 7 arena’s interessante tours uitgewerkt. Ieder met een eigen thema. Als gevolg van de inbreng van de deelnemers vooraf is de battlefieldtour maatwerk. Daarom is dus geen enkele battlefieldtour gelijk. Desgewenst maken wij een competentietraining onderdeel van de battlefieldtour, om het effect en de leerwinst nog verder te vergroten.

Tijdens de tour vergelijken wij functioneren, managen, leiden, missie en visie met dat van jouw situatie op dit moment. We kijken samen naar wat je van de geschiedenis kan leren en geven je de tools om het geleerde direct in de praktijk toe te passen.

Battlefieldtour John Frost

meest gevraagde BATTLEFIELDtours

Battlefieldtour Hürtgenwald

Hürtgenwald

Sneller dan gepland trekken de geallieerden door Frankrijk (operatie Cobra). Voor de kerst thuis zo denken ze. De eerste gealieerden trekken de grens over bij Trier. Dan zit het tegen. Er moeten keuzes gemaakt worden.

Battlefieldtour John Frost

John Frost

John Frost is in zijn missie geslaagd. Hij is op tijd aan de noordelijke zijde van de Rijnbrug in Arnhem. De versterkingen waarop hij wacht blijven uit. Moet hij overgeven of standhouden?

LeerMaatWerk battlefieldtour Wonsstelling

Wonsstelling

De plek in Europa waar de "Blitzkrieg" tot staan is gebracht is Kornwerderzand. Vlakbij ligt de Wonsstelling, een plek met een heel ander verhaal. Verdediging in een molshoop. wel een opdracht maar nauwelijks middelen

overige battlefieldtours

LeerMaatWerk Battlefieldtour Hells Highway

Hells Highway

Operatie Market luchtlandingstroepen hebben strategische bruggen veroverd. Vervolgens operatie Garden 30 Corps moet de aansluiting maken met eenheden in Arnhem. De smalle weg is steeds geblokkeerd met brandende voertuigen.

LeerMaatWerk Battlefieldtour Joachim Peiper

Joachim Peiper

Een leidinggevende met een stormachtige carriere die in 1944 het bevel kreeg over zijn eigen Kampfgruppe. Eigenlijk voldoet hij in elke opdracht die hij krijgt. tot dat hij onvoldoende wordt gefeciliteerd. Dan loopt het mis Met 800 mannen te voet terug naar huis.

LeerMaatWerk Battlefieldtour Valkenswaard

Valkenswaard

Ver achter vijandelijke linies moest gekeken worden of de brug bij Valkenswaard in takt is. De brug bleek in tact en de eenheid te zijn gezien. Ondermeer door een tank op de brug. De 2 Engelse pantserwagens werden omsingeld.

LeerMaatWerk Battlefieldtour Ardennen offensief

Ardennenoffensief

16 december 1944, totaal verrast waren de geallieerden dat de Nazi's zo een grote troepenmacht konden samenbrengen. Een week lang trokken zij westwaards Dit offensief had voor de Nazi's een bijzonder doel. Maar hadden de geeallieerde leiders dan zitten slapen?