Vanuit het zadel de metafoor van de 12 provinciën

Verbindingsland (friesland)

Om zijn eigen kracht te kunnen gebruiken heeft Verbindingsland verbindingen nodig met de andere landen. Zo is er de Hanzelijn en de A6 door innovatieland naar overlevingsland. Maar ook de afsluitduik die een snelle verbinding vormt met Krachtenland. Om zelf het beste te kunnen zijn gedijen, zijn deze verbindingen nodig en moeten deze worden onderhouden.

Krachtenland (noord holland)

In Krachtenland ligt de centrale Hoofstad van het vebond van alle landen. Daar komen veel culturen en entiteiten samen. Door deze krachten te bundelen biedt Krachtenland een bodem voor investeringen van buiten af. In deze smeltkroes overleeft allen diegene die zijn eigen identiteit heeft gevonden en die de krachten om zich heen weet te gebruiken, zonder in te boeten op de eigen identiteit.

Innovatiefland (Flevoland)

Dit land werd gewonnen uit de zee. Het is het jongste van alle landen. Jong en dynamisch! Hier predikt men het nieuwe denken zodat een eigen identiteit kan ontstaan. het land bestond van oorsprong uit niet meer dan enkele eilanden waaronder Scokland. De Schikkers werden ondergebracht in het nieuwe land. Zij moeten wel nieuw gaan denken om zich aan te passen aan de nieuwe situatie

de metafoor van de 12 provincien

Nuchterland (Groningen)

De inwoners van Nuchterland blinken uit in kerndenken. Alles wordt geanalyseerd en gerelativeerd tot op de kern. Door deze manier van denken zijn oplossingen gemakkelijk te vinden en komt succes sneller dichterbij.

Traditieland (drenthe)

De inwoners van Traditieland weten goed waar zij vandaan komen. Rotsvaste tradities en kenmerken als Hunnebedden, jenever, turfwinning en veensteken vormen de kern van Traditieland. Natuurlijk moet de Traditielander meegroeien met markten, trends en veranderingen. Dit doet de Traditielander zonder te vergeten waar de oorsprong ligt.

overlevingsland
(zuid holland)

In Overlevingsland komen industie en wereldhaven samen. Daarnaast is in Overlevingsland het politieke-centrum van onze landen unie te vinden. Overlevingsland heeft met zijn 3,5 miljoen inwoners de grootste bevolkingsdichtheid van onze landen unie. Een echt wespennest dus. Overlevingsland maken ellenboogwerkers en achterklappers snel carriere om net zo snel weer ter aarde te storten.Alleen zij die weten wat ze doen en die de balans weten te vinden tussen politiek correct gedrag en het nastereven van de eigen doelstellingen overleven hier. 

beínvloedingsland (Utrecht)

Beïnvloedland is centraal gelegen en ingesloten. Door de centrale ligging zijn de bewoners zich hier bewust van de omgeving en de omringende landen. Hier weten ze precies wie te beínvloeden en hoe, om daar hun voordeel mee te doen. Ook weten ze wie hen beïnvloed en hoe.

Ontmoetenland (Overijssel)

“Niks mot, dat weet ik zeolf ook wel”. Zo kenmerkt zich de Ontmoetlander. Er moet al zoveel voor of van anderen. De Ontmoetlander houdt vast aan de koers die hij heeft uitgezet. Ook als het tegen de stroom in “moet”. Dat is dan ook de reden dat in OntMoetLand de arbeidsmarkt het snelst groeit in de technische sector.

balansland
(gelderland)

Balansland is een land van vele streken. Rust en ruimte gaan gepaard met logistieke bolwerken, drukke (water)wegen en industieën rond de grote steden. Op de Veluwe vind je de rust in de hectiek die alle andere streken met zich mee brengen. Na tot rust te zijn gekomen op de Veluwe kun je met hernieuwde energie de bedrijvigheid weer opzoeken in de meer verstedelijkte gebieden. De Balanslander weet de schakelaar te vinden voor hard werken of hard ontspannen.

daadkrachtland
(zeeland)

Daadkrachtland heeft de Deltawerken. De Deltawerken staan symbool voor het constante en eeuwig durende gevecht met het water. Zolang Daadkrachtland bestaat weten we wat er kan gebeuren als we dit gevecht verliezen, vooral na 1952.
Door een juiste koers en een prima plan kan de Daadkrachtlander de constante vijandigheid om hem heen het hoeft bieden.

reflectieland
(noord brabant)

De reflectielander staat bekent als de gemoedelijke bevolkingsgroep in onze landen unie. Hij weet zich als geen ander te mengen in bekende en onbekende kringen. Dat omt voort uit het rijke verleden van sociale contacten in de welbekende horeca gelegenheden. Bewust van zijn gedrag en overtuigd  van de manier waarop hij gezien wil worden heeft de Reflectielander toch maar de slimste regio van onze landen unie weten te creeëren. De HighTech Campus in de regio Eindhoven is daar het sprekende voorbeeld van.

eigenzinnigland
(limburg)

Een eigen taal, hoewel niet formeel, maar de Eigenzinniglander houdt er toch aan vast. Het is immers een kwestie van geduld….. Een Eigenzinniglander weet wat het is om ondanks cynisme en spot vast te houden aan de eigen identiteit. Eigenzinnigland blijft zo een buitenbeentje, maar juist daardoor een mooie plek met een eigen karakter in onze landen unie. 

Men zegt over ons

LeerMaatWerk Human Capital Engineers

volg ons